Postup

 krok

Najprv pripravte korpus: Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny. Za stáleho miešania prilejte horúcu vodu a olej, pridajte vanilkový extrakt aj obe preosiate múky s kypriacim práškom. Už len ručne jemne premiešajte.

 krok

Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte pevný sneh a opatrne na dvakrát ho zapracujte do žĺtkovej zmesi. Cesto prelejte do vymastenej a múkou vysypanej formy (24 cm) a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 30 minút. Upečený korpus nechajte vychladnúť.

 krok

Zamiešajte krém: V mise vyšľahajte mascarpone s cream cheese, cukrom a nastrúhanou kôrou z citróna. Prilejte smotanu, prisypte mak a vyšľahajte do pevného krému. Preneste ho do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou.

 krok

 Korpus rozrežte na 3 pláty. Spodný natrite ríbezľovým džemom a naň vytlačte po celej ploche z vrecka krémové kopčeky. Na tie rozložte drobné ovocie.

 krok

Aj druhý plát korpusu najskôr potrite džemom a potom ho položte na spodný plát – džemovou stranou hore. Opäť naneste krém, rozložte ovocie a zakryte posledným plátom. Tortu nechajte odležať aspoň 2-3 hodiny. Pred podávaním ju poprášte cukrom a ozdobte drobným ovocím.