Namiesto váhy pripravte deťom hrnček na odmeranie surovín. Potom im doň nalejte kakao, ktorým upečený múčnik môžu zapiť...

JAHODOVÁ BUBLANINA

PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 3 vajcia
  • trištvrte hrnčeka krupicového cukru (môže byť aj trstinový)
  • pol lyžičky mletej vanilky
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • nastrúhaná citrónová kôra z polovice citróna
  • 220 ml šľahačkovej smotany
  • 500 – 750 g jahôd
  • práškový cukor na posypanie

POSTUP:

  1. Tri vajcia spolu s tromi štvrtinami hrnčeka krupicového cukru a pol lyžičkou mletej vanilky dajte do misy. Vyšľahajte do svetlej peny.
  2. Vsypte 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, štipku soli, nastrúhanú kôru z polovice citróna a vlejte 220 ml šľahačkovej smotany. Dobre premiešajte.
  3. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy. Navrch poukladajte umyté, očistené a nakrájané jahody a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 30 minút, aby sa na koláči vytvorila zlatistá kôrka. Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a môžete podávať.

Kategórie