Postup

 krok

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie a natenko natrieme zmäknutým maslom. Vajcia s horúcou vodou, práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do hustej peny. Do peny postupne zapracujeme zmes múky, kakaa a kávy. Cesto rozotrieme na pripravený plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 8 minút.

 krok

Upečený plát po miernom vychladnutí stočíme aj s papierom, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

 krok

Pripravíme krém: Do 200 ml vriaceho mlieka pridáme lyžičku kávy a zvyšné mlieko, v ktorom sme rozpustili cukor a rozmiešali pudingový prášok. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Vychladnutý puding prešľaháme. Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do peny, do ktorej postupne vmiešame vychladnutý puding.

 krok

Stočený plát opatrne rozmotáme a stiahneme papier. Plát pokvapkáme kávovým likérom, natrieme pripraveným krémom, stočíme a na hodinu dáme do chladničky. Potom ozdobíme marcipánom a kávou.

Kategórie