Postup

 krok

Do misy preosejte múku, pridajte droždie, cukor, soľ, vajce, mlieko a vypracujte hladké cesto.

 krok

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkajte do obdĺžnika. Na dve tretiny cesta rozložte plátky masla a tretinu prázdneho cesta preložte cez prostrednú časť. Zvyšnú tretinu s plátkami masla preložte navrch.

 krok

Cesto rozvaľkajte a opäť preložte na tretiny. Zabaľte do fólie a nechajte v chlade asi 15 minút. Do menšieho hrnca dajtemaslo a škoricový cukor. Pridajte ošúpané jablká pokrájané na kúsky a umyté hrozienka. Zamiešajte a mierne zohrejte.

 krok

Na cesto rozložte vychladnutú plnku, stočte a nakrájajte na kúsky hrubé 2,5 až 3 cm. Rezom ich poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia pečte 30 minút.