Postup

 krok

Vajcia s cukrom, medom, maslom a s citrónovou kôrou prešľahajte metličkou. Pridajte zmes preosiatej múky, kypriaceho prášku do perníka, korenia do medovníkov, kakao a zamieste cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte do druhého dňa v chlade odpočinúť.

 krok

Cesto rozdeľte na dve časti. Jednu časť rozvaľkajte na veľkosť plechu s rozmermi 30 x 40 cm. Pomocou valčeka preneste cesto na plech vyložený papierom na pečenie. Natrite plnkou a prikryte druhým plátom cesta.

 krok

Vrchný plát popichajte vidličkou a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia 20 minút. Naplnený medovník po vychladnutí pokrájajte na kocky 3 x 3 cm. Kocky polejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť.