objednať časopis
všetky kategórie
Šesť hodín pečené pliecko so šalviou a s rozmarínom

Vermillon

Pekne pomaličky: Takéto PEČENIE je čarovné!

Šupnete do hrnca kus mäsa a necháte, aby sa pri nízkej teplote rozvinulo do plnej krásy. Úplne samo. Čo všetko dovtedy stihnete?

Dúhová palacinková torta.
Čítajte viac
Naozaj farebné pečenie: Dúha, na ktorej si pochutíte

ŠESŤ HODÍN PEČENÉ PLIECKO SO ŠALVIOU A ROZMARÍNOM

Šesť hodín pečené pliecko so šalviou a s rozmarínom
Šesť hodín pečené pliecko so šalviou a s rozmarínom
Zdroj: Vermillon

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 6 HODÍN

Potrebujete:

  • 1,5 kg vykosteného bravčového pliecka
  • 2 lyžice nadrobno nakrájanej šalvie
  • 2 lyžice čerstvého rozmarínu
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica feniklových semienok
  • 1 a pol lyžice hrubozrnnej soli
  • 1 lyžica čierneho korenia
  • 1 lyžica suchého bieleho vína
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • zemiakové pyré, zeleninový šalát alebo chlieb s kyslými uhorkami a baraními rohmi ako príloha

POSTUP:

  1. V kuchynskom robote rozmixujte listy šalvie, ihličky rozmarínu, cesnak, feniklové semiačka, soľ a nahrubo pomleté čierne korenie, kým sa nevytvorí hustá pasta. Za chodu motora pridajte víno a olej a ešte premixujte.
  2. Mäso umyte a osušte. Malým ostrým nožom urobte doň z každej strany 3 malé zárezy (2,5 cm dlhé a 2,5 cm hlboké). Každý naplňte asi lyžičkou bylinkovej pasty. Zvyšnú bylinkovú pastu rozotrite na mäso.
  3. Mäso dajte do hrnca vhodného do rúry, podlejte vývarom, zakryte pokrievkou a v rúre vyhriatej na 120 °C pečte 6 hodín. Upečené preložte na dosku a nechajte 15 minút postáť.
  4. Bravčovú pečienku nakrájajte na hrubé plátky a podávajte s nadýchaným zemiakovým pyré a so zeleninovým šalátom alebo len s chlebom, kyslými uhorkami a baraními rohmi.

Dobrý tip Slávky Brunovskej

Bylinkovú pastu môžete pripraviť deň vopred a zakrytú ju odložte do chladničky.

Kategórie