arašidové maslo

Recepty zo Života

Päť vecí s pečiatkou HOMEMADE: Prekvapí vás, ako ľahko ich vyrobíte

Aké jednoduché. Arašidové maslo, smotanu, falošnú tresku či domáce rožky zvládnete ľavou zadnou. A ešte budete mať radosť, že si si ich urobili sami.

DOMÁCA ŠĽAHAČKA                         

domáca šľahačka
Zdroj: Receptyzo Života

4 porcie, 20 minút

Potrebujete:

  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 50 g masla
  • 50 g rastlinného tuku Cera
  • 1 žĺtok
  • 1 balíček vanilkového cukru

POSTUP:

  • Mlieko zohrejte, rozmixujte na maximálnych otáčkach a po kúskoch doň pridávajte tuk, potom žĺtok a nakoniec vanilkový cukor. Mixujte približne 2 minúty.
  • Zmes nechajte celú noc v chladničke, nesmie však zamrznúť. Na druhý deň odoberte také množstvo, aké potrebujete a vyšľahajte. V chladničke zmes vydrží 3 dni.

Ak chcete parížsku šľahačku, do mixovanej zmesi pridajte 60 g nahriatej čokolády na varenie.