Postup

 krok

Najprv urobte kompót: Ovocie umyte, odkôstkujte, pokrájajte na štvrtiny a zasypte cukrom. Na miernom plameni priveďte do varu a varte asi 5 minút, aby jemne zmäklo, ale nerozvarilo sa. Potom odstavte.

 krok

Pripravte trhanec: Bielky vyšľahajte so štipkou soli do pevného snehu. Žĺtky premiešajte s mliekom, múkou, cukrom a kardamómom. Veľmi jemne primiešajte sneh z bielkov.

 krok

Panvicu rozohrejte a dobre vytrite maslom. Vylejte do nej polovicu cesta a pečte, kým spodná strana nie je pekne zlatistá. Potom opatrne otočte, potrhajte a dopečte. Postup opakujte aj s druhou polovicou cesta.

 krok

Na trhanec poukladajte ringloty z kompótu, pridajte lyžicu vyšľahanej smotany, jemne posypte škoricou a môžete podávať.