Parádne RAŇAJKY máte hotové hneď: Recept na TRHANEC s kompótom
Nemusíte čakať na víkend, aby ste si dopriali chutné raňajky. Trhanec s kompótom máte hotový šup-šup!
- 30 min.
- porcie: 2
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ksvajcia
- 1 štipkasoli
- 250 mlmlieka
- 150 gpolohrubej múky
- 3 lyžicepráškového cukru
- 1 štipkamletého kardamómu
- 1 ksmaslo na vymastenie panvice
- 250 gsmotany na šľahanie a mletá škorica na podávanie
Na ringlotový kompót:
- 500 gringlôt
- 3-4 lyžicetrstinového cukru
Postup
krok
Najprv urobte kompót: Ovocie umyte, odkôstkujte, pokrájajte na štvrtiny a zasypte cukrom. Na miernom plameni priveďte do varu a varte asi 5 minút, aby jemne zmäklo, ale nerozvarilo sa. Potom odstavte.
krok
Pripravte trhanec: Bielky vyšľahajte so štipkou soli do pevného snehu. Žĺtky premiešajte s mliekom, múkou, cukrom a kardamómom. Veľmi jemne primiešajte sneh z bielkov.
krok
Panvicu rozohrejte a dobre vytrite maslom. Vylejte do nej polovicu cesta a pečte, kým spodná strana nie je pekne zlatistá. Potom opatrne otočte, potrhajte a dopečte. Postup opakujte aj s druhou polovicou cesta.
krok
Na trhanec poukladajte ringloty z kompótu, pridajte lyžicu vyšľahanej smotany, jemne posypte škoricou a môžete podávať.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
