Postup

 krok

Do vlažného mlieka dajte pomrvené droždie, trochu cukru, soľ a nechajte vykysnúť kvások. Bravčové oškvarky pokrájajte na menšie kúsky o veľkosti 0,5 - 1cm (nemeľte ich).

 krok

Do misy k múke pridajte smotanu, vajce, olej, soľ, rascu, kvások a oškvarky. Vypracujte nelepivé cesto, podľa potreby prisypte hladkú múku.

 krok

Cesto prikryte a nechajte 30 minút odležať na teplom mieste. Preložte ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkajte na placku o hrúbke asi 1 cm.

 krok

Placku potrite bravčovou masťou a cesto preložte: tretinu zľava, tretinu sprava, tretinu zhora, tretinu zdola a nechajte 20 minút odležať. Opakujte 2x.

 krok

Poskladané cesto rozvaľkajte na hrúbku 1cm a okrúhlou formičkou vykrajujte pagáče. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte 10 minút postáť. Potrite rozšľahaným vajcom, posypte rascou a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte.