ORECHOVÝ KRÉMEŠ vyskúšajte už tento víkend: Je tak lahodný!
Nebojte sa krémešovej variácie. V orechovej obmene vám isto zachutí.
- 60 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 glístkového cesta
- 5 ksvajec
- 200 gpráškového cukru
- 100 gpomletých vlašských orechov
- 5 lyžícpolohrubej múky
- 2 lyžicekypriaceho prášku
Plnka:
- 300 gmasla
- 500 mlmlieka
- 2 balíčkypudingu s vanilkovou príchuťou
- 200 gpráškového cukru
- 1 ksžĺtok
Postup
krok
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, pomleté orechy a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť. Cesto rozdelíme na dve časti.
krok
Každú časť cesta vyvaľkáme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia jednotlivé cestá upečieme. Z mlieka, zo žĺtka a z pudingových práškov uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného premiešania necháme vychladnúť.
krok
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Postupne pridávame vychladnutú kašu. Dohladka spolu vymiešame. Na jedno vychladnuté lístkové cesto natrieme polovičnú časť plnky.
krok
Položíme orechové cesto, ktoré potrieme zvyšnou plnkou a priložíme druhé vychladnuté lístkové cesto. Koláč odložíme do chladu na pár hodín. Potom koláč posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
