Postup

 krok

Múku rozdeľte na dve časti. Do jednej časti zamieste pomleté oškvarky. Do druhej dajte rozpustené maslo, žĺtky, soľ, víno a v mlieku vykysnuté droždie s cukrom. Cesto s droždím dobre vymieste a nechajte vykysnúť.

 krok

Vykysnuté cesto rozvaľkajte, položte naň oškvarkové rozvaľkané cesto a zabaľte. Natenko rozvaľkajte, preložte na tretiny a nechajte 20 minút odpočívať. Prekladanie opakujte dva krát. Potom cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 2 cm. 

 krok

Okrúhlou formičkou vykrajujte pagáčiky a navrchu narežte nožom do tvaru mriežky. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte chvíľu odpočinúť. Vrch potrite rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 ° C upečte.