BROSKYŇOVÁ torta s tvarohom: Oku lahodiaci farebný dezert
My sme z neho unesení.
- 100 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Cesto:
- 3 ksvajcia
- 80 gpráškového cukru
- 80 gpolohrubej múky
- 20 gmaizeny
- 2 lyžicekakaa
- pol lyžicakypriaceho prášku do pečiva
Žltá plnka:
- 200 mlmlieka
- 15 gželatíny
- 300 gmäkkého tvarohu
- 1 ksvajce
- 50 gpráškového cukru
- 2 balíčkyvanilínového cukru
- 1 štipkapotravinárskeho žltého farbiva
Biela plnka:
- 200 mlmlieka
- 15 gželatíny
- 300 gmäkkého tvarohu
- 1 ksvajce
- 70 gpráškového cukru
- 40 gstrúhanej tmavej čokolády
- 450 gsterilizovaných broskýň
Postup
krok
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme polohrubú múku s kypriacim práškom, maizenu, kakao, tuhý sneh z bielkov a spolu premiešame. Cesto dáme do okrúhlej vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť a korpus pokvapkáme kompótovou šťavou.
krok
V mlieku necháme rozpustiť želatínu a zahrejeme ju na miernom ohni. Tvaroh, práškový a vanilínový cukor, vajce a žlté farbivo spolu vymiešame. Pridáme želatínu namočenú v mlieku a spolu premiešame. Plnku dáme na piškótový korpus a odložíme na 30 minút odstáť na chladné miesto.
krok
Scedené broskyne nakrájame na kúsky a rozložíme ich na žltú plnku. Želatínu namočenú v mlieku necháme rozpustiť na miernom ohni. Tvaroh, vajce a cukor premiešame. Pridáme rozpustenú želatínu, nastrúhanú čokoládu a spolu premiešame.
krok
Plnku rovnomerne roztrieme na ovocie. Naplnenú tortu odložíme stuhnúť do chladničky na pár hodín. Ozdobíme pokrájanými kúskami broskýň a strúhanou čokoládou.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Medvedí cesnak v polievke: Áno alebo nie?

ZEMIAKOVÉ ŠÚĽANCE: Dáte si radšej s makom alebo s opečenou strúhankou?
