Postup

 krok

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a postupne pridávajte cukor. Zašľahajte mandle, vanilkovú esenciu, likér a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zľahka premiešajte, až vznikne hustejšie cesto. Cestom naplňte cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekajte malé kopčeky s s priemerom 3 až 4 cm. Nechajte 20 minút na plechu postáť, potom vložte na 20 minút do rúry vyhriatej na 160 °C. Po upečení ich nechajte odstáť na plechu 15 minút.

 krok

Na polevu roztopte v teplom vodnom kúpeli nalámanú čokoládu. Vmiešajte mascarpone a spolu vymiešajte na hladký hustý krém.

 krok

Do polovice sklených pohárov dajte smotanový krém, do každého pohára vložte umyté a osušené bobule hrozna. Doložte krém, ozdobte hroznom a posypte rozdrvenými amaretkami. Podávajte chladené.