ODPAĽOVANÉ košíčky s ovocím: Červené krasotinky
Ranný životabudič...
- 45 min.
- porcie: 10
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 mlvody
- 90 gzmäknutého masla
- 160 ghrubej múky
- 4 ksvajcia
- 1 štipkasoli
Na krém:
- 300 mlmlieka
- 50 gvanilkového pudingu
- 2 ksžĺtky
- 130 gpráškového cukru
- 170 gzmäknutého masla
- 1 až 2 lyžiceumu
- 1 ksvanilínový cukor
Na ozdobu:
- 1 kszmes sezónneho ovocia, lístky mäty
Postup
krok
Vodu so štipkou soli a s maslom privedieme do varu. Pridáme múku a poriadne miešame 4 minúty pri miernej teplote, až kým cesto jemne zhnedne. Necháme chladnúť. Do hmoty mierne vychladnutej postupne vmiešame celé vajcia a naplníme cukrárske vrecko so širšou špičkou. Cesto nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie.
krok
Okraje spravíme vyššie, aby v nich neskôr držal krém. Rúru vyhrejeme na 250 stupňov, potom znížime teplotu na 200 stupňov a pečieme 15 minút. Pudingový prášok a žĺtky rozmiešame v 100 ml mlieka, pridáme lyžicu cukru, 20 g masla, vanilínový cukor, vlejeme do zvyšného mlieka a za stáleho miešania privedieme do varu.
krok
Varíme 2 minúty, kým hmota zhustne. Potom necháme vychladnúť. Zvyšné maslo a cukor vyšľaháme do peny a vtrieme ho do takmer studeného žĺtkového krému. Dochutíme umom a ľahko premiešame. Studeným krémom plníme upečené korpusy a ozdobíme ovocím.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
