Postup

 krok

Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Odstavíme a 60 g rozpustenej polevy si odložíme. Do zvyšnej polevy vmiešame podrvené kukuričné lupienky a zmes navrstvíme na dno okrúhlej tortovej formy vyloženej alobalom.

 krok

Necháme 5-10 minút odstáť na chladnom mieste. Potom na zmes nalejeme rovnomerne odloženú časť polevy, ktorú sme mierne ohriali, a odložíme na chladné miesto dobre stuhnúť. Do pomarančovej šťavy dáme napučať želatínu.

 krok

Biely jogurt vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom. Pridáme rozpustenú želatínu v pomarančovej šťave a zľahka vmiešame do tuha vyšľahanú smotanu. Spolu premiešame a navrstvíme na stuhnutý korpus vo forme. V chladničke necháme 6-8 hodín tuhnúť. Potom tortu ozdobíme kúskami pomaranča a nakrájame.

Kategórie