Postup

 krok

Dno i boky plechu s vysokým okrajom s rozmermi 28 x 28 cm jemne potrieme tukom a vysypeme múkou. Preosiatu múku s práškovým cukrom a s kypriacim práškom zmiešame, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zmes rozdelíme na dve časti. Polovicu rozsypeme na dno plechu.

 krok

Tvaroh vymiešame s dvoma vanilínovými cukrami a rozdelíme ho na zmes. Kyslú smotanu ochutíme krupicovým cukrom a dáme na tvaroh.

 krok

Zasypeme zvyšnou časťou posýpky. Celé vajcia rozšľaháme, pridáme zvyšný vanilínový cukor, prilejeme smotanu, vymiešame a lyžicou nalejeme navrch koláča.

 krok

Maslo nakrájané na kúsky dáme na povrch, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote 170 stupňov Celzia. Dobre vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Kategórie