CHLIEB BEZ MIESENIA
Zdroj: Recepty zo Života
Pre celú rodinu, 50 minút + kysnutie 8,5 hodiny
Potrebujete
- 3 hrnčeky hladkej chlebovej múky
- 1/4 hrnčeka vlažnej vody
- 1 lyžičku sušeného droždia
- 1,5 lyžičky soli
- 1 lyžičku mletej rasce
- 1/2 hrnčeka lúpaných slnečnicových jadierok
- múku na posypanie dosky
- slnečnicové jadierka na posypanie
POSTUP
- Do misy preosejte múku, pridajte droždie, soľ, rascu a slnečnicové jadierka. Prilejte vodu a zľahka premiešajte, aby sa suroviny spojili. Misu zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť 8 hodín.
- Po vykysnutí cesto preložte na pomúčenú dosku a rozvaľkajte na plát s hrúbkou 2 cm. Plát preložte zo strán dovnútra na tretiny, potom aj zhora a zdola. Zakryte a nechajte odpočinúť ďalších 30 minút.
- Cesto potom preložte do pekáča alebo misy z varného skla a vrch posypte slnečnicovými jadierkami. Pekáč zakryte a 30 minút pečte v rúre vyhriatej na 230 °C. Potom odokryte a dopekajte ďalších 15 minút.