Nedeľa sa zaobíde aj bez mäsa: Spravte si TEKVICOVÝ PRÍVAROK
Lahodný a sýty. Taký je tekvicový prívarok podľa nášho receptu, ktorý sa vám isto zapáči! Prajeme vám dobrú chuť!
- 40 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1,5 kgtekvice
- 1 kscibuľa
- 40 ghladkej múky
- 200 mlkyslej smotany alebo mlieka
- 2 lyžiceoleja
- 1 lyžicamletej červenej papriky
- 1 kssoľ
- trocha kscukru
- 1 ksocot na dochutenie
- 1 ksčerstvý kôpor
Postup
krok
Tekvicu očistite, vydlabte zrniečka a dužinu pokrájajte na kocky alebo nastrúhajte. Cibuľu pokrájajte nadrobno a speňte na rozohriatom oleji. Pridajte tekvicu a posypte mletou červenou paprikou. Duste do zmäknutia.
krok
V kyslej smotane alebo v mlieku rozšľahajte múku. Pridajte k tekvici a aspoň 10 minút povarte. Prívarok dochuťte soľou, octom, prípadne cukrom. Posypte nasekaným čerstvým kôprom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
