
Nechce sa vám robiť halušky? Vyskúšajte BRYNDZOVÉ KRÚPKY: Hotové sú raz-dva!
Nechce sa vám robiť halušky? Vyskúšajte BRYNDZOVÉ KRÚPKY: Hotové sú raz-dva!
Májovú bryndzu si treba užiť čo najviac, ale ak nemáte čas, alebo sa vám nechce trápiť sa s domácimi haluškami, vyskúšajte si namiesto nich urobiť bryndzové krúpky. Sľubujeme, že budete spokojní!
- 85 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 gjačmenných krúp
- 200 gúdenej slaniny
- 2 kscibule
- 1 lyžicačervenej mletej papriky
- 1,5 lvody alebo vývaru
- 250 ks– 500 g bryndze
- 1 ksčerstvá pažítka
- 1 kssoľ
- 1 ksmasť alebo olej
Postup
krok
V hrnci pomaly vytopte nadrobno nakrájanú slaninu. Vyberte ju z hrnca a na tuku opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Ak treba, pridajte trochu masti alebo oleja.
krok
Pridajte prepláchnuté krúpy a mletú papriku, krátko opražte a zalejte vodou alebo vývarom.
krok
Do uvarených krúp vmiešajte bryndzu a dochuťte ich soľou, ak treba.
krok
Podávajte posypané vytopenou slaninou a nasekanou pažítkou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Je čas čerešní, je čas na bublaninu

Kedy ste naposledy jedli ŽEMĽOVKU? Pripravte ju zo sezónneho ovocia
