Šamrole s bielkovým krémom

Dobré jedlo/ Laura Witteková

Nech je čarovná: Veselú Veľkú noc vám všetkým!

Chlapcom sladké vajíčka, šikovným dievčatám úsmev na líčka... po týchto báječných dezertoch až od ucha k uchu. Veselú Veľkú noc vám všetkým.

Mrkvová roláda s krémom z mascarpone

Mrkvová roláda s krémom z mascarpone
Mrkvová roláda s krémom z mascarpone
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 20 MINÚT

Na korpus:

  • 3 vajcia
  • 100 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • pol lyžičky mletej škorice
  • 150 g hladkej múky
  • pol lyžičky kypriaceho prášku
  • 200 g mrkvy (nastrúhanej na jemno)

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g jemného syra (napríklad Philadelphia)
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • kôra z 1 pomaranča
  • pol lyžičky vanilkového extraktu
  • práškový cukor na posypanie

POSTUP:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C a dno plechu (30 x 25 cm) vyložte papierom na pečenie alebo vymažte maslom a vysypte polohrubou múkou.
  2. Upečte korpus: Vajcia s cukrom dajte do misy a vyšľahajte do svetlej, nadýchanej peny. Pridajte soľ, vanilku a škoricu. Postupne zamiešajte múku s kypriacim práškom a nakoniec najemno nastrúhanú mrkvu. Cesto vylejte na plech a rovnomerne rozprestrite. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 20 minút.
  3. Po upečení plát vyklopte na utierku posypanú práškovým cukrom, stiahnite papier na pečenie a opatrne aj s utierkou zrolujte. Nechajte vychladnúť.
  4. Pripravte krém: Do misy dajte všetky suroviny a vyšľahajte.
  5. Vychladnutý korpus rozprestrite a natrite krémom tak, aby jeden z okrajov ostal voľný (asi 5 cm). Pomocou utierky zrolujte a dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny.
  6. Roládu vyberte posypte práškovým cukrom, rozkrájajte a môžete podávať.

Kategórie