Postup

 krok

Z vlažného mlieka, droždia, štipky soli a lyžičky cukru pripravte kvások. Do misy dajte múku, maslo, práškový a vanilínový cukor, vajce, rum a vykysnutý kvások. Vypracujte cesto, podľa potreby prisypte múku, prikryte a nechajte na teplom mieste vykysnúť .

 krok

Vykysnuté cesto preložte na pracovnú dosku a pokrájajte na malé kúsky. Z každého kúsku cesta rukami vyformujte tenší dlhší valček. 

 krok

Formičky na trubičky vymastite a cestom omotajte celé formičky.

 krok

Cestom omotané trubičky potrite rozpusteným maslom a obaľte v zmesi kryštálového cukru s nasekanými orechmi. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C upečte. Upečené trdelníky dajte dolu z formičiek a posypte práškovým cukrom.