Nečakajte na hody: TRDELNÍKY si urobíte aj sami, trebárs takéto mini
Mini trdelníčky sú dokonalé pre malé princezné aj veľké kráľovné.
- 80 min.
- porcie: 5
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 500 gpolohrubej múky
- 200 mlmlieka
- 1 ksvajce
- 20 gdroždia
- 100 gmasla
- 80 gpráškového cukru
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 1-2 lyžicerumu
- 1 štipkasoli
Na obalenie:
- 150 grozpusteného masla
- 150 gnasekaných orechov
- 100 gkryštálového cukru
- 1 kspráškový cukor na posypanie
Postup
krok
Z vlažného mlieka, droždia, štipky soli a lyžičky cukru pripravte kvások. Do misy dajte múku, maslo, práškový a vanilínový cukor, vajce, rum a vykysnutý kvások. Vypracujte cesto, podľa potreby prisypte múku, prikryte a nechajte na teplom mieste vykysnúť .
krok
Vykysnuté cesto preložte na pracovnú dosku a pokrájajte na malé kúsky. Z každého kúsku cesta rukami vyformujte tenší dlhší valček.
krok
Formičky na trubičky vymastite a cestom omotajte celé formičky.
krok
Cestom omotané trubičky potrite rozpusteným maslom a obaľte v zmesi kryštálového cukru s nasekanými orechmi. Uložte na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C upečte. Upečené trdelníky dajte dolu z formičiek a posypte práškovým cukrom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
OŠKVARKOVÝ posúch alebo osúch? Na názve nezáleží, je dokonalý

Zbiehajú sa vám slinky na tieto ZEMIAKOVÉ KNEDLIČKY? A tá chrumkavá slaninka!
