Suroviny
Potrebujeme:
- 100 gprerastenej slaniny
- 1 lyžicaoleja
- 1 kscibuľu
- 650 ghladkej chlebovej pšeničnej múky
- 7 gsušeného droždia
- 1 kssoľ
- 1 ks350-400 ml vody
Postup
krok
Prerastenú slaninu nakrájame na kocky, olúpanú cibuľu nadrobno a spolu v panvici na oleji opečieme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do hlbšej misky vsypeme preosiatu múku zmiešanú so sušeným droždím a soľou.
krok
Pridáme opečenú cibuľu so slaninou. Po malých častiach prilievame vlažnú vodu a miesime, kým sa suroviny nespoja a cesto nie je hladké. Z cesta vyformujeme okrúhly bochník, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 40 minút kysnúť.
krok
Vykysnuté cesto dáme do formy, necháme dokysnúť, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme približne 50 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá kôrka.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
