objednať časopis
všetky kategórie
Mami, to akože slané?

Laura WItteková

Sladké hráškové LIEVANCE našej Veroniky vás dostanú!

Akože slané, ale aj tak trochu sladké, lebo sú zo zdravého hrášku a z kukurice, ktoré tak ľúbite. A teraz mi s nimi poďte pomôcť!

LIEVANCE Z HRÁŠKU A KUKURICE S JOGURTOVÍM DRESINGOM

Lievance z hrášku a kukurice
Lievance z hrášku a kukurice
Zdroj: Laura WItteková

PRÍPRAVA 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka
  • 200 g hrášku a kukurice
  • 2-3 jarné cibuľky
  • zopár vetvičiek čerstvého oregana
  • soľ, korenie

Na jogurtový dresing:

  • 100 g hustého jogurtu
  • pol lyžičky sušeného cesnaku
  • nasekaná pažítka
  • soľ, korenie
Mami, to akože slané?
Mami, to akože slané?
Zdroj: Laura WItteková

POSTUP:

  1. Pripravte cesto na lievance: Do misy dajte 100 g hladkej špaldovej múky a 1 lyžičku kypriaceho prášku. Dobre premiešajte a pridajte 1 vajce, 100 ml mlieka, 200 g kukurice a hrášku (dokopy), 2-3 jarné cibuľky nakrájané na tenké kolieska, nasekané lístky oregana, soľ a korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešajte.
  2. Rozohrejte panvicu, pridajte kvapku oleja a opekajte lievance – z každej strany 3-4 minúty, aby boli krásne zlatisté.
  3. Opečené lievance osušte papierovou utierkou, aby ste odsali prebytočný tuk.
  4. Urobte dresing: Dobre zmiešajte 100 g hustého bieleho jogurtu, pol lyžičky sušeného cesnaku, nasekanú pažítku, soľ a korenie podľa chuti.
  5. Na lievance dajte za lyžicu dresingu a môžete sa do nich pustiť.
Po tom, ako vyriešite lievancovú dilemu, rozdeľte úlohy a šup do práce!
Po tom, ako vyriešite lievancovú dilemu, rozdeľte úlohy a šup do práce!
Zdroj: Laura WItteková