V práci sú to veľmi luxusné, precízne vyšperkované torty. „Ale doma, pre svojich blízkych vyrábam aj jednoduché a rýchle koláčiky,“ prezrádza známa cukrárka a porotkyňa pripravovanej šou RTVS Pečie celé Slovensko. Páči sa, my máme dôkaz.

Na Petrin bleskový koláčik, ktorý sme po fotení zhltli rovno z formy, a to veľmi veľmi bleskovo, potrebujete 5 minút. Večným hladošom bude chutiť ešte viac, keď vám s ním pomôžu. „Zbožňujem túto maškrtu, ktorá pripomína niečo medzi palacinkou a nákypom. Okrem toho, že je rýchlo hotová, môžete do nej prepašovať napríklad aróniu, ktorá práve dozrieva a je neuveriteľne zdravá,“ usmieva sa cukrárka. Jej skoro dvojročný synček Viki pri tom vyjedá čierne bobuľky rovno z misky, pripravenej na pečenie...

Petra Tóthová

Cukrárstvo povýšila na umenie. Vysokej cukrárčine sa učila v Dubaji, New Yorku, Peru, Austrálii, vo Švajčiarsku aj v Londýne priamo u špičkových expertov rôznych techník zdobenia a pečenia. V Anglicku získala titul Master PME za prácu s cukrovými hmotami, kráľovskú polevu a ručne modelované kvety z cukru. Tie sú Petrinou špecializáciou. Absolvovala aj štúdium v najprestížnejšej kuchárskej škole na svete Le Cordon Bleu.

Petra s rodinou
Petra s rodinou
Zdroj: MATEJ KALINA

Kategórie