Najlepší začiatok týždňa: RYŽOVÁ KAŠA s pečenými banánmi vás naštartuje
Teplá ryžová kaša s banánmi vás príjemne preberie a zasýti nadlho.
- 20 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 hrnčekryže arborio (alebo guľatozrnnej)
- 500 ks– 750 ml mandľového mlieka (kokosového)
- 2 kshviezdičky badiánu
- 1 štipkacukru
- 1 lyžicamasla
- 4 ksbanány
- 1 ksagávový sirup na dosladenie (med)
- 1 ksza hrsť blanšírovaných mandlí
Postup
krok
Do hrnca vsypte ryžu, zalejte ju mliekom, pridajte badián a priveďte do varu. Varte, kým ryža nezmäkne, a pridajte mlieko, ak treba. Na konci pridajte štipku cukru a zamiešajte.
krok
Na panvicu s nepriľnavým povrchom dajte roztopiť lyžicu masla. Banány olúpte, prekrojte na polovicu a opečte na masle.
krok
Ryžu rozdeľte do tanierov, uložte na ňu opečené banány, polejte ich agávovým sirupom alebo medom a posypte mandľami opraženými nasucho.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
