Je nenáročný na suroviny, pripravený s ľahkosťou a pritom nebesky dobrý. Ďakujeme aj za vás a víťazke posielame kvalitný smoothie mixér Orava. Gratulujeme.

Víťazka Margaréta Zlatohlávková, Bratislava

Margaréta Zlatohlávková
Margaréta Zlatohlávková
Zdroj: archív čitateľky

Tento cheesecake patrí k netradičným, lebo je jablkový a so sladkou posýpkou. Je náš obľúbený! Dcéra si ho pýta vždy na svoje narodeniny namiesto klasickej torty. Verím, že vám bude chutiť rovnako ako nám všetkým.

Jablkový cheesecake s posýpkou

JABLKOVÝ CHEESECAKE S POSÝPKOU
JABLKOVÝ CHEESECAKE S POSÝPKOU
Zdroj: Laura Witteková

10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT + CHLADENIE

SUROVINY

Na korpus:

  • 220 g suchých keksov (indiánky, bebe)
  • 130 g masla

Na plnku:

  • 7 väčších jabĺk
  • 3 nátierkové maslá
  • 1 plechovka karamelového Salka
  • 3-4 vajcia
  • 30 g vanilkového cukru

Na posýpku:

  • 120 g polohrubej múky
  • 110 g masla
  • 1 a pol lyžičky mletej škorice
  • 110 g hnedého cukru
  • 35 g lúpaných mandlí

POSTUP:

  1. Upečte korpus: Keksy podrvte a zmiešajte s roztopeným maslom. Keksíkovú zmes utlačte na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 °C na 10-15 minút.
  2. Jablká ošúpte a nakrájajte na plátky. Polovicu rozložte na vychladnutý korpus.
  3. Urobte plnku: Do karamelového salka postupne pridávajte nátierkové maslá, vajíčka a vanilkový cukor. Všetko vymiešajte do hladkého krému.
  4. Plnku vylejte na korpus s jablkami a navrch poukladajte zvyšné plátky jabĺk.
  5. Z múky, masla, zo škorice, z cukru a mandlí vypracujte mrveničku. Posypte ňou pripravený cheesecake a dajte piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 170 °C. Cheesecake nechajte vychladnúť a preložte na 2-3 hodiny do chladničky. Môžete servírovať.

Hodnotili

Redaktorky Slávka, Majka a cukrárka Veronika si všetky recepty, ktoré ste nám poslali, dôkladne naštudovali a vybrali tri do finále. Veronika ich upiekla a po kolektívnej ochutnávke sme sa zhodli na víťazovi. Vyskúšajte aj vy!