Postup

 krok

Rúru vyhrejte na 175 °C. Hrušky ošúpte, pokrájajte na hrubšie mesiačiky, zalejte brusnicovou šťavou a uvarte do polomäkka.

 krok

Pripravte cesto: Maslo s čokoládou rozpustite v teplom vodnom kúpeli a premiešajte. Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte vlažnú rozpustenú čokoládu s maslom a zmes mandlí a preosiatej múky s kypriacim práškom. Premiešajte a nakoniec zapracujte sneh z bielkov.

 krok

Cesto rozotrite do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte 12 minút. Po vychladnutí z korpusu odstráňte papier na pečenie a korpus vráťte naspäť do tortovej formy. Boky tortovej formy vyložte papierom na pečenie.

 krok

Pripravte krém: Plátky želatíny nechajte napučať v studenej vode. Tvaroh zmiešajte s vyšľahanou smotanou, cukrom a citrónovou šťavou. V teplej brusnicovej šťave rozpustite želatínu a nechajte vychladnúť. Do rozpustenej želatíny dajte 2 lyžice krému, premiešajte a vmiešajte do zvyšného krému.

 krok

Korpus natrite brusnicovým džemom, navrstvite brusnicové hrušky, zalejte krémom a dajte do chladu. Tortu pred podávaním posypte orieškovým krokantom.