Veľmi čokoládové brownies

Gurmet

Milujeme čokoládu! Liek na všetko... Súhlasíte?

Alebo aspoň na väčšinu každodenných boľačiek. Poteší, zahreje pri srdci aj spojí s tými, o ktorých naozaj stojíme. Milujeme čokoládu!

šuhajdy
Čítajte viac
Čokoláda v košíčkoch: Máme najlepší rodinný recept na ŠUHAJDY!

Ako ju roztopiť?

Čokoládu môžete roztápať dvojako: v mikrovlnke alebo nad vodnou parou. Pri rozpúšťaní však čokoláda nesmie prísť do kontaktu s vodou ani s vodnou parou, lebo sa zrazí.

s
Zdroj: Shutterstock

1. V MIKROVLNKE
Vsypte čokoládu do plastovej nádoby, nie do skla, lebo sklo dlhšie drží teplotu. Čokoládu v mikrovlnke zohrievajte po 20-30-sekundových intervaloch. Po vybratí ju vždy premiešajte.

2. NAD PAROU
Hrniec naplňte vodou do polovice. Keď zovrie, plameň stlmte a misku s čokoládou môžete položiť na hrniec. Vriaca voda sa nesmie dotýkať misy, čokoláda by sa mohla spáliť.

Kategórie