Medvedieho CESNAKU je ešte dosť! Upečte z neho cez víkend KYSNUTÝ KOLÁČ
Nazberajte na prechádzke medvedí cesnak a upečte z neho tento fantastický kysnutý koláč. Len sa tak po ňom zapráši!
- 50 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 300 gzemiakov
- 600 gpolohrubej múky
- 2 ksvajcia
- 1 kskocku droždia (42 g)
- 1 lyžicapráškového cukru
- 50 grastlinného tuku
- 1 lyžicasoli
Na náplň:
- 1-2 hrnčekynadrobno nasekaného medvedieho cesnaku
- 150 gčedaru
- 1 ksšalotku
- 50 grastlinného tuku Hera Maslová príchuť
Postup
krok
Zemiaky ošúpte, nakrájajte a v neosolenej vode uvarte do mäkka. Po uvarení si nechajte 100 ml teplej vody zo zemiakov a zvyšok sceďte. 2
krok
Zemiaky nechajte trochu vychladnúť a rozmixujte najemno. Vodu zo zemiakov nechajte chvíľu vychladnúť, aby bola vlažná a mohli ste do nej dať vykysnúť rozdrobené droždie. Pridajte cukor a nechajte kysnúť, až sa na povrchu urobia bubliny.
krok
Do misy dajte rozmixované zemiaky, 150 g múky a kvások s vodou zo zemiakov. Premiešajte a nechajte dvadsať minúť kysnúť. Pridajte vajce, zvyšok múky, soľ a mäkký tuk.
krok
Vypracujte mäkké nelepivé cesto. Nechajte kysnúť hodinu pod utierkou na teplom mieste. Ku koncu kysnutia pripravte náplň.
krok
Medvedí cesnak nasekajte nadrobno. Čedar nastrúhajte najemno. Šalotku nakrájajte na drobné kúsky. Rozpusťte tuk.
krok
Vykysnuté cesto dajte na pomúčený val a rozvaľkajte na obdĺžnik s veľkosťou cca 35 x 45 cm. Ten potrite rozpusteným tukom. Posypte medvedím cesnakom, šalotkou a nastrúhaným čedarom. Obdĺžnik rozkrojte pozdĺžne na dve časti. Každú zmotajte do rolády a rolujte smerom k stredu.
krok
Z každej rolády krájajte kúsky široké asi 6 cm. Formu potrite tukom. Každý odkrojený kúsok uhlaďte a vytvorte bochníčky. Potrite zo všetkých strán rozpusteným tukom. Bochníčky dajte do okrúhlej formy jeden vedľa druhého. Povrch potrite rozpustenou Herou. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C 25 minút.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
