Postup

 krok

Vajcia, cukor, med a maslo miešajte nad parou do husta. Pridajte sódu bicarbonu a miešajte ďalej do zhustnutia. Odstavte z ohňa, pridajte preosiatu múku, spolu zmieste na cesto a rozdeľte ho na 6 dielov.

 krok

Každý diel osobitne rozvaľkajte na ľahko pomúčenej doske a upečte vo vymastenej tortovej forme s priemerom 26 cm. Po upečení nechajte vychladnúť a naplňte.

 krok

Pripravte plnku: Maslo s práškovým cukrom vymiešajte do peny. Mlieko s vanilkovým cukrom a s maizenou za stáleho miešania uvarte do zhustnutia. Nechajte vychladnúť. Po vychladnutí po častiach pridávajte do vymiešaného masla. Podľa chuti pridajte rum a prešľahajte, aby bola plnka hladká.

 krok

Prvý diel cesta potrite plnkou, posypte mletými orechmi, uložte druhý diel, potrite plnkou a posypte orechmi. Pridajte tretí diel potretý ríbezľovým lekvárom, založte štvrtý a piaty, každý potretý plnkou a posypaný orechmi. Navrch uložte posledný diel cesta.

 krok

Vrch a aj boky torty potrite zvyšnou plnkou, posypte orechmi, zaťažte a nechajte v chlade odstáť. Povrch torty polejte rozpustenou čokoládovou polevou.