Medová torta s orechmi: Sladší január už ani nemôže byť
Medová torta s orechmi: Sladší január už ani nemôže byť
- 100 min.
- porcie: 10
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 200 gpráškového cukru
- 3 ksvajcia
- 3 lyžicemedu
- 70 gmasla
- trocha kssódy bicarbony
- 500 ghladkej múky
Na plnku:
- 1 ks150-200 g mletých orechov
- 750 mlmlieka
- 250 gpráškového cukru
- 300 gmasla
- 75 gmaizeny
- 1 ksrum
- 1 balíčekvanilkového cukru
- 1 ksríbezľový lekvár
- 1 ksčokoládovú polevu
Postup
krok
Vajcia, cukor, med a maslo miešajte nad parou do husta. Pridajte sódu bicarbonu a miešajte ďalej do zhustnutia. Odstavte z ohňa, pridajte preosiatu múku, spolu zmieste na cesto a rozdeľte ho na 6 dielov.
krok
Každý diel osobitne rozvaľkajte na ľahko pomúčenej doske a upečte vo vymastenej tortovej forme s priemerom 26 cm. Po upečení nechajte vychladnúť a naplňte.
krok
Pripravte plnku: Maslo s práškovým cukrom vymiešajte do peny. Mlieko s vanilkovým cukrom a s maizenou za stáleho miešania uvarte do zhustnutia. Nechajte vychladnúť. Po vychladnutí po častiach pridávajte do vymiešaného masla. Podľa chuti pridajte rum a prešľahajte, aby bola plnka hladká.
krok
Prvý diel cesta potrite plnkou, posypte mletými orechmi, uložte druhý diel, potrite plnkou a posypte orechmi. Pridajte tretí diel potretý ríbezľovým lekvárom, založte štvrtý a piaty, každý potretý plnkou a posypaný orechmi. Navrch uložte posledný diel cesta.
krok
Vrch a aj boky torty potrite zvyšnou plnkou, posypte orechmi, zaťažte a nechajte v chlade odstáť. Povrch torty polejte rozpustenou čokoládovou polevou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Máte radi ŠALÁTOVÚ POLIEVKU na kyslo? Máme pre vás jednoduchý recept

Milujete OMÁČKY? Napríklad túto lahodnú KÔPROVÚ s domácou knedľou... mňam!
