Máte čas na KARBONÁTKY? Navrhujeme kelové s bravčovým mäsom
Ak máte čas na dlhšiu prípravu jedla, poďte do toho!
- 50 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- pol kshlávky kelu
- 1 lhovädzieho vývaru
- 400 gmletého bravčového pliecka
- 1 ksväčšiu cibuľa
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 1 ksvajce
- 1 kszarovnanú lyžičku majoránu
- 1 lyžicaplnotučnej horčice
- 1 ksstrúhanku na zahustenie
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej
Postup
krok
Z kelu odstráňte vrchné listy a vložte ho na 10 minút do vriaceho vývaru. Uvarený kel vyberte, nechajte na sitku odkvapkať, vychladnúť a pokrájajte ho na malé kúsky.
krok
Mleté mäso dajte do misy, pridajte kel, nadrobno nasekanú cibuľu opečenú na oleji, očistený a prelisovaný cesnak, vajce, ochuťte majoránom, horčicou, soľou a korením. Zmes dobre premiešajte. Ak je riedka, zahustite ju strúhankou.
krok
Z mäsovo-kelovej hmoty vytvarujte rovnako veľké fašírky, obaľte ich v strúhanke a opečte v dostatočnom množstve rozpáleného oleja z oboch strán. Fašírky preložte na kuchynskú papierovú utierku, aby sa prebytočný tuk odsal. Podávajte teplé s opekanými zemiakmi alebo studené so sterilizovanou uhorkou či s čalamádou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Milovali sme ho - klasika z CUKRÁRNE je šťavnatá JAHODOVÁ kocka so ŽELÉ

Poznáte ŠŤAVEĽ? Uvarte z neho sviežu POLIEVKU!
