Mäsové GUĽKY s pórom a s horčicovým dipom: Poctivý obed
Poriadne sýte mäso na paličke.
- 35 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 ghovädzej slabiny
- 300 gbravčového pliecka
- 1 kscibuľu
- 1 ksstrúčik cesnaku
- 2 lyžicemletej sladkej červenej papriky
- 100 mlčierneho piva
- 1 ksbledú časť póru na ozdobenie
- 1 kssušené paradajky v oleji
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Na dip:
- 200 mlkyslej smotany
- 2 lyžicemajolenky
- 2 lyžicefrancúzskej horčice
- 2 ksšalotky
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Mäso umyte, osušte a pomeľte na mlynčeku. Cibuľu ošúpte, nakrájajte a opečte do sklovita. Mäso preložte do hlbšej misy, pridajte cibuľu, prelisovaný cesnak, mletú papriku, pivo a dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte a odložte aspoň na 2 hodiny do chladu.
krok
V dostatočnom množstve oleja (alebo vo fritéze) mäsové guľôčky opečte do chrumkava a preložte na kuchynskú papierovú utierku.
krok
Pripravte dip: Kyslú smotanu dobre vymiešajte s majolenkou a horčicou. Pridajte očistené a najemno nakrájané šalotky. Ochuťte soľou, korením a premiešajte.
krok
Dve-tri mäsové guľky napichnite striedavo s kolieskami póru a odkvapkanými sušenými paradajkami na špajdľu. Podávajte s horčicovým dipom.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Zbiehajú sa vám slinky na tieto ZEMIAKOVÉ KNEDLIČKY? A tá chrumkavá slaninka!

Nemusí byť dôvod na oslavu: PALACINKOVOU TORTOU si len spríjemnite deň
