Postup

 krok

Mäso umyte, osušte, nakrájajte na rezne a zľahka naklepte. Koreňovú zeleninu a cibuľu ošúpte, umyte a nakrájajte na menšie kúsky.

 krok

Do hrnca dajte zeleninu a cibuľu, zalejte vínom, pridajte oba druhy korenia, soľ a bobkový list. Zeleninu uvarte domäkka. Uvarený nálev nechajte vychladnúť, vložte doň rezne a nechajte 24 hodín marinovať.

 krok

Rezne vyberte, osoľte, vložte do hrnca spolu so zeleninou a s koreninami. Podlejte trochou nálevu a na miernom ohni prikryté duste domäkka. Podľa potreby podlievajte ďalším nálevom.

 krok

Rezne preložte do vymastenej zapekacej misy. Navrch dajte nasucho opečenú strúhanku a smotanu. V rúre vyhriatej na 180 °C zapekajte 10 minút. Podávajte s varenými zemiakmi.

Kategórie