Suroviny
Potrebujeme:
- 400 gbravčového mäsa zo stehna
- 200 mlbieleho vína
- 100 gkoreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
- 1 kscibuľu
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 kscelé nové korenie
- 1 ksbobkový list
- 2 lyžicestrúhanky
- 200 mlkyslej smotany
- 1 kstuk na vymastenie misy
Postup
krok
Mäso umyte, osušte, nakrájajte na rezne a zľahka naklepte. Koreňovú zeleninu a cibuľu ošúpte, umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
krok
Do hrnca dajte zeleninu a cibuľu, zalejte vínom, pridajte oba druhy korenia, soľ a bobkový list. Zeleninu uvarte domäkka. Uvarený nálev nechajte vychladnúť, vložte doň rezne a nechajte 24 hodín marinovať.
krok
Rezne vyberte, osoľte, vložte do hrnca spolu so zeleninou a s koreninami. Podlejte trochou nálevu a na miernom ohni prikryté duste domäkka. Podľa potreby podlievajte ďalším nálevom.
krok
Rezne preložte do vymastenej zapekacej misy. Navrch dajte nasucho opečenú strúhanku a smotanu. V rúre vyhriatej na 180 °C zapekajte 10 minút. Podávajte s varenými zemiakmi.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Aj vy doma PEČIETE S DEŤMI, ako naša cukrárka Veronika?

OŠKVARKOVÝ posúch alebo osúch? Na názve nezáleží, je dokonalý
