Marhule, JOGURT a čo sa ešte zmestí do tohto pohára...
Poriadne naložený ovocný pohár.
- 45 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Na marhuľové pyré:
- 600 gmarhúľ
- 100 mlbieleho vína
- 100 gkryštálového cukru
- 1 lyžicacitrónovej šťavy
Na krém:
- 7 ksplátkov želatíny
- 450 gbieleho nízkotučného jogurtu
- 100 gpráškového cukru
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 250 mlsmotany na šľahanie
- 50 mlmlieka
- 200 gamaretiek alebo iných podobných sušienok
- 1 kslístky medovky na ozdobenie
Postup
krok
Pripravíme marhuľové pyré: Umyté marhule vykôstkujeme, pokrájame na malé kúsky a dáme do hrnca. Pridáme víno, cukor, citrónovú šťavu na miernom ohni rozvaríme. Rozvarenú masu prepasírujeme.
krok
Pripravíme krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme napučať. Jogurt zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme vyšľahanú smotanu, asi 150 g marhuľového pyré a premiešame.
krok
Napučanú želatínu vyžmýkame a zalejeme mliekom. V teplom vodnom kúpeli ju na miernom ohni pomaly rozpustíme. K rozpustenej želatíne pridáme 3 až 4 lyžice jogurtovo-marhuľového krému, dobre premiešame a vmiešame do zvyšného krému.
krok
Na dno pohárov rozdelíme dve tretiny rozdrvených amaretiek:. Pridáme vrstvu jogurtovo-marhuľového krému. V chlade necháme stuhnúť. Krém pred podávaním polejeme zvyšným marhuľovým pyré, ozdobíme amaretkami a lístkami medovky.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Medvedí cesnak v polievke: Áno alebo nie?

ZEMIAKOVÉ ŠÚĽANCE: Dáte si radšej s makom alebo s opečenou strúhankou?
