Postup

 krok

Pripravíme marhuľové pyré: Umyté marhule vykôstkujeme, pokrájame na malé kúsky a dáme do hrnca. Pridáme víno, cukor, citrónovú šťavu na miernom ohni rozvaríme. Rozvarenú masu prepasírujeme.

 krok

Pripravíme krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme napučať. Jogurt zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme vyšľahanú smotanu, asi 150 g marhuľového pyré a premiešame.

 krok

Napučanú želatínu vyžmýkame a zalejeme mliekom. V teplom vodnom kúpeli ju na miernom ohni pomaly rozpustíme. K rozpustenej želatíne pridáme 3 až 4 lyžice jogurtovo-marhuľového krému, dobre premiešame a vmiešame do zvyšného krému.

 krok

Na dno pohárov rozdelíme dve tretiny rozdrvených amaretiek:. Pridáme vrstvu jogurtovo-marhuľového krému. V chlade necháme stuhnúť. Krém pred podávaním polejeme zvyšným marhuľovým pyré, ozdobíme amaretkami a lístkami medovky.

Kategórie