Postup

 krok

Pripravte cesto I: Preosiatu múku zmiešajte s kypriacim práškom a práškovým cukrom. Pridajte pokrájané studené maslo a rýchlo spracujte na posýpku. Primiešajte vajce, citrónovú kôru a vypracujte cesto. Vložte ho do mikroténového vrecka a asi hodinu ho nechajte v chlade odpočinúť.

 krok

Rúru vyhrejte na 175 °C. Vychladené cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Pomocou valčeka ho preneste na plech. Cesto popichajte vidličkou a na 10 minút dajte predpiecť do vyhriatej rúry. Čučoriedky umyte a nechajte odkvapkať na papierových utierkach.

 krok

Pripravte cesto II: Žĺtky oddeľte od bielkov a vyšľahajte ich so 120 g kryštálového cukru a s vanilkovým cukrom do peny. Pridajte jogurt, olej a premiešajte. Z bielkov a zo zvyšného kryštálového cukru (60 g) vyšľahajte tuhý sneh. Do pripravenej hmoty striedavo vmiešajte sneh a polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom a makovou múkou. 

 krok

Polovychladnuté cesto I natrite džemom. Na džem rozotrite cesto II, poukladajte čučoriedky. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 15 minút. Koláč po vychladnutí pokrájajte a posypte práškovým cukrom.