Postup

 krok

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Prilejeme olej, mlieko, po častiach prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a nakoniec mletý mak. Cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť dáme na hlbší plech vyložený papierom na pečenie s rozmermi 36 x 30 cm a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov pečieme asi 15 minút. Vychladnuté pláty pozdĺžne rozkrojíme na polovice a papier odstránime. Džem v hrnci zmiešame s rumom, na miernom ohni zohrejeme a dohladka vymiešame.

 krok

Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Po častiach pridávame vychladnutú kašu a spolu prešľaháme. Vmiešame citrónovú šťavu a kôru. Napučanú želatínu rozpustíme na miernom ohni vo vlažnej smotane a vmiešame do citrónového krému. Pláty cesta potreté džemom natierame krémom a ukladáme ich na seba.

 krok

Zvyšným krémom potrieme povrch aj boky. Koláč odložíme na 6-8 hodín stuhnúť. Potom potrieme polevou vymiešanou z bielka, citrónovej šťavy a preosiateho práškového cukru. Dáme do chladu.

Kategórie