Majú k vám PRÍSŤ HOSTIA? Naservírujte im rolovaný bôčik
Dobrú chuť všetkým pri stole!
- 40 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 5 ksšalotiek štvrť hrnčeka jablkového octu
- 2 lyžicekorenia garam masala
- 1 lyžicahnedého cukru
- 4 kscm kúsok zázvoru
- 4 ksstrúčiky cesnaku
- 1 ksdlhú zelenú čili papričku
- 1 lyžicamletej kurkumy
- 1,5 kgbravčového bôčika (aj s kožou)
Postup
krok
Z olúpaných šalotiek, octu, korenia garam masala, cukru, cesnaku, čili, kurkumy a z olúpaného zázvoru v mixéri pripravte pastu.
krok
Bôčik zbavte kože (tú si odložte bokom) a dôkladne potrite pastou. Odloženú kožu narežte do mriežky a obaľte ňou mäso (tak aby bolo zrolované) a obtočte ju kuchynskou niťou. Zakryte a aspoň na 30 minút dajte do chladničky (najlepšie na noc).
krok
Potom mäso dajte do pekáča vystlaného alobalom kožou nahor. Boky alobalu zdvihnite, dajte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte asi 35 minút. Teplotu znížte na 150 °C a pečte ďalšie 3 hodiny. Tesne pred podávaním ešte mäso kožou nahor grilujte asi 8 minút.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
