Postup

 krok

Z olúpaných šalotiek, octu, korenia garam masala, cukru, cesnaku, čili, kurkumy a z olúpaného zázvoru v mixéri pripravte pastu.

 krok

Bôčik zbavte kože (tú si odložte bokom) a dôkladne potrite pastou. Odloženú kožu narežte do mriežky a obaľte ňou mäso (tak aby bolo zrolované) a obtočte ju kuchynskou niťou. Zakryte a aspoň na 30 minút dajte do chladničky (najlepšie na noc).

 krok

 Potom mäso dajte do pekáča vystlaného alobalom kožou nahor. Boky alobalu zdvihnite, dajte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte asi 35 minút. Teplotu znížte na 150 °C a pečte ďalšie 3 hodiny. Tesne pred podávaním ešte mäso kožou nahor grilujte asi 8 minút.

Kategórie