Postup

 krok

Žĺtky s cukrom a so štipkou soli vyšľahajte – nemusíte až do peny. Pridajte škrob a dobre zamiešajte, aby v zmesi neboli hrudky.

 krok

Mlieko so smotanou a vanilkou zohrejte teste pod bod varu. Potom ho pomaly a za stáleho miešania prilievajte do žĺtkov. Celú zmes prelejte späť do hrnca, kde ste zohrievali mlieko, a uvarte jemný puding. Nakoniec ho prekryte potravinárskou fóliou, aby sa na ňom nevytvorila kôrka. 3

 krok

Croissanty nakrájajte na kolieska a hrušky na plátky. Striedavo ich ukladajte do vymastenej formy (21 x 15 cm). Zalejte vanilkovým pudingom (niečo si z neho odložte na podávanie, ak chcete) a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 20 minút.

 krok

Hotovú žemľovku nechajte trochu vychladnúť a ešte teplú servírujte. Najlepšie poliatu porciou vanilkového pudingu.