Ľahké jarné jedlo? Zelená ŠPARGĽA S CESNAKOM a s citrónom je hotová raz-dva!
Fantastické jarné jedlo stojí za vyskúšanie!
- 25 min.
- porcie: 2
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 gzelenej špargle
- 1 ksveľký bio citrón
- 6 ksstrúčikov cesnaku (neolúpané)
- 1 ksolivový olej
- 1 ksčerstvé lístky majoránu
- 1 ksmorskú soľ
- 1 ksfarebné korenie
Postup
krok
Špargľu opláchnite, zrežte konce a naukladajte do zapekacej misy. Citrón umyte a rozrežte na mesiačiky. Položte ho na špargľu spolu so strúčikmi cesnaku.
krok
Polejte olivovým olejom, posypte soľou, korením a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút. Pečte prikryté alobalom a pred koncom pečenia ho odstráňte. Po upečení posypte lístkami majoránu.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
