Podarený TUNIAKOVÝ wrap: Ľahká desiata alebo olovrant
Rybacie recepty sú veľmi aromatické, ale my ich milujeme!
- 20 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kskonzervu tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 ksbio citrón
- 250 gzeleného šalátu (rukola, poľný šalát)
- 6 ksvetvičiek majoránu
- 2 ksmrkvy
- 200 gsmotanového syra s bylinkami
- 1 ksmletú červenú papriku
- 4 kstortilly (pšeničné placky)
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Tuniaka zlejte, nechajte odkvapkať a vidličkou natrhajte. Citrón umyte pod tečúcou vodou, osušte, polovičku kôry nastrúhajte a odšťavte. Šalát opláchnite a vytraste z neho vodu, rovnako majorán. Zo 4 vetvičiek potrhajte lístky a nasekajte najemno. Mrkvu ošúpte a nastrúhajte.
krok
Zmiešajte smotanový syr, mrkvu, nasekaný majorán, citrónovú kôru aj šťavu. Dochuťte soľou, korením a paprikou. Opatrne zamiešajte aj tuniaka.
krok
Tortilly krátko ohrejte. Na každú poukladajte trocha šalátu a potrite tuniakovou nátierkou. Konce protiľahlých strán jemne ohnite dovnútra a tortillu pevne stočte. Zabaľte do potravinovej fólie alebo alobalu a dajte do chladničky. Pred podávaním vyberte z fólie, prerežte šikmým rezom a posypte čerstvým majoránom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
