Z kysnutého cesta: ČEREŠŇOVÝ koláč s tvarohovou plnkou
Pridajte toľko ovocia, koľko vám hrdlo ráči.
- 30 min.
- porcie: 8
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 30 gdroždia
- 100 mlvlažného mlieka
- 1 lyžicakryštálového cukru
- 1 lyžicapolohrubej múky
- 300 kspolohrubej múky
- 50 gcukru
- pol lyžicasoli
- 50 mloleja
- 1 ksžĺtok
- 100 mlvlažného mlieka
- 1 kgčerešní
- 2 lyžiceškoricového cukru
- 1 ksmaslo na vymazanie plechu
- 100 gpráškového cukru
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 2 ksvajcia, žĺtky a bielky zvlášť
- 50 gdetskej krupice
- 500 gjemného tvarohu
- 200 gkyslej smotany
- 2 lyžicenastrúhanej citrónovej kôry
Postup
krok
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor, múku a necháme na teplom mieste nakysnúť.
krok
Preosiatu múku zmiešame s cukrom. Osolíme, pridáme olej, žĺtok rozšľahaný v mlieku, vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
krok
Asi dve tretiny práškového cukru a vanilínový cukor vyšľaháme so žĺtkami do peny. Pridáme krupicu, tvaroh, kyslú smotanu, postrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov a zo zvyšného práškového cukru.
krok
Rúru vyhrejeme na 160 stupňov Celzia. Nakysnuté cesto preložíme na plech (30 x 40 cm), prstami ho roztlačíme po celej ploche a rozotrieme naň tvarohovú plnku. Čerešne umyjeme, osušíme, odstopkujeme a vykôstkujeme. Rovnomerne ich rozložíme na plnku a posypeme škoricovým cukrom. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jete odľachčenú stravu? Po sviatkoch padne vhod každému

Aj vy doma PEČIETE S DEŤMI, ako naša cukrárka Veronika?
