Postup

 krok

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor, múku a necháme na teplom mieste nakysnúť.

 krok

Preosiatu múku zmiešame s cukrom. Osolíme, pridáme olej, žĺtok rozšľahaný v mlieku, vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.

 krok

Asi dve tretiny práškového cukru a vanilínový cukor vyšľaháme so žĺtkami do peny. Pridáme krupicu, tvaroh, kyslú smotanu, postrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov a zo zvyšného práškového cukru.

 krok

Rúru vyhrejeme na 160 stupňov Celzia. Nakysnuté cesto preložíme na plech (30 x 40 cm), prstami ho roztlačíme po celej ploche a rozotrieme naň tvarohovú plnku. Čerešne umyjeme, osušíme, odstopkujeme a vykôstkujeme. Rovnomerne ich rozložíme na plnku a posypeme škoricovým cukrom. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút.