Semienková tehlička

Laura Witteková

Kváskujeme! Vy, my aj naše najlepšie blogerky (RECEPTY)

Tie vám venujú svoje kváskové zlato. Recepty, za ktoré ručia vlastnými jazykmi, pretože ich oprášili od múky už aspoň miliónkrát. Nech sa vám vydaria.

Natália Žúreková-Štefková

Naty Žúreková- Štefková
Naty Žúreková- Štefková
Zdroj: Laura Witteková

foodblogerka a výživová poradkyňa, www.chutodnaty.sk, www.kvaskovanie.sk

„Milujem slovenskú kuchyňu. Je nápaditá, kreatívna, často úsporná a rozumná. Som na ňu hrdá! Aj vďaka tomuto receptu na kváskový podpecník... receptúra má vyše 100 rokov.“

Kváskový podpecník s bryndzou a so slaninkou

Kváskový podpecník s bryndzou a so slaninkou
Kváskový podpecník s bryndzou a so slaninkou
Zdroj: Laura Witteková

1 KUS, PRÍPRAVA 30 MINÚT + KYSNUTIE, PEČENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

Na štartér:

  • 100 g pšeničnej polohrubej múky na kváskovanie
  • 100 g vody
  • 1 lyžica materského kvásku

Na cesto:

  • 100 g pšeničnej polohrubej múky na kváskovanie
  • 200 g pšeničnej hladkej múky na kváskovanie
  • 80 g plnotučného mlieka
  • 50 g roztopeného masla
  • 1 vajce
  • 1 lyžica sladu – do šípky: „V ceste má dôležitú úlohu, podporuje kvasenie. Bežne ho dostať v
  • bioobchodoch.“
  • 1 lyžička soli

Na plnku:

  • 200 g kyslej smotany
  • 125 g bryndze
  • pol červenej cibule
  • 100 g prerastenej slaniny
  • čerstvý kôpor na dozdobenie
  • olej na potretie

Postup na ďalšej strane...

Kategórie