Postup

 krok

Paradajkovú šťavu trochu zohrejeme a zalejeme ňou kuskus v miske. Necháme asi 20 minút postáť, potom vidličkou zľahka nakypríme. Cícer, červenú, bielu fazuľu a kukuricu scedíme, v sitku prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, cesnak a opekáme do sklovita.

 krok

Vmiešame očistenú mrkvu pokrájanú nadrobno, čili korenie a mletú rascu. Premiešame a krátko podusíme. Pridáme nakrájané lúpané paradajky a zeleninový vývar. Privedieme do varu, prikryjeme pokrievkou a na strednom ohni 15 minút povaríme.

 krok

Vmiešame odkvapkaný cícer, fazuľu, kukuricu a krátko prevaríme. Osolíme, okoreníme, odstavíme a pridáme kuskus. Kyslú smotanu vymiešame s limetovou šťavou. Petržlenovú vňať posekáme nahrubo a posypeme ňou porcie v miskách. Podávame s ochutenou kyslou smotanou.

Kategórie