Postup

 krok

Pečivo nakrájame, pokropíme mliekom a necháme odstáť. Prebytočnú tekutinu vyžmýkame. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Po vychladnutí ju pridáme k pečivu spolu s vajcami a nadrobno pokrájanou salámou. Posolíme, okoreníme, posypeme nasekanou vňatkou a zahustíme strúhankou.

 krok

Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré uvaríme v posolenej vode. Po uvarení ich scedíme, necháme chvíľu vychladnúť a potom ich prudko opečieme na oleji. Nakrájané šalotky orestujeme v panvici na oleji. Pridáme mleté mäso, posolíme a opečieme.

 krok

Posypeme mletou paprikou, zalejeme vývarom, vložíme očistené kuriatka a pod pokrievkou dusíme domäkka. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, paprikovou pastou, zahustíme hladkou múkou a pár minút povaríme. Udusené mäso s kuriatkami podávame s opečenými guľkami.