Postup

 krok

Očistené zemiaky nakrájame na kocky, vložíme do osolenej vody a uvaríme. Potom vodu zlejeme, zemiaky popučíme, pridáme zmäknuté maslo, teplé mlieko a vymiešame hladkú kašu. Čili papričku rozkrojíme a zrniečka vyberieme. Spolu s olúpanými strúčikmi cesnaku nadrobno pokrájame a dáme do misky.

 krok

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme mletým bielym korením, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a omáčku necháme odstáť. Kuracie prsia v celku osolíme, vložíme do mäsového vývaru a uvaríme do mäkka.

 krok

Uvarené mäso nakrájame na hrubšie kúsky. Zelené fazuľky povarené v zeleninovom vývare vyberieme a zmiešame s nakrájanou cibuľkou. Zemiakovú kašu dáme na tanier spolu s pokrájanými kuracími kúskami, so zeleninou a mäso prelejeme čili omáčkou.

Kategórie