Postup

 krok

Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Pridáme citrónovú šťavu, po častiach pridávame krupicový cukor a spolu znova vyšľaháme do tuha. Pridáme maizenu a zľahka premiešame. Snehové cesto rozotrieme na dva plechy veľkosti okrúhlej tortovej formy. Vložíme do mierne vyhriatej rúry a pri teplote 90 stupňov Celzia sušíme 150-180 minút.

 krok

250 g malín zasypeme práškovým cukrom, premiešame a necháme 15 minút odstáť. Potom ich rozmixujeme, prepasírujeme, prilejeme mlieko, pridáme krupicový cukor a malinový puding v prášku. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame mascarpone s napučanou želatínou a vyšľahanú smotanu.

 krok

Na jednu časť usušeného snehového cesta natrieme plnku, uložíme zvyšné maliny a prikryjeme druhým snehovým cestom. Naplnenú tortu odložíme na pár hodín do chladničky. Potom ju pokrájame, posypeme práškovým cukrom, ozdobíme malinami a lístkami mäty. Čas prípravy: 180 minút

Kategórie