Postup

 krok

Na bravčovej masti dôkladne osmažte očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s rascou do zlatohneda.

 krok

Pridajte mäso nakrájané na kocky, orestujte ho, primiešajte paradajkový pretlak a polovicu nasoleného cesnaku.

 krok

Mäso posypte mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením, soľou a ďalšími koreniami podľa chuti.

 krok

Mäso premiešajte, po chvíli prilejte červené víno a nechajte dusiť. 

 krok

Pridajte nakrájanú zelenú papriku a nakrájané paradajky. Kotlík prikryte, ak treba, prilejte horúcu vodu a za občasného miešania nechajte guláš pár minút variť. 

 krok

Keď mäso trochu zmäkne, pridajte pár nastrúhaných zemiakov na zahustenie a namočené sušené huby. Varte, kým mäso nie je úplne uvarené. Potom pridajte zemiaky nakrájané na kocky.

 krok

Guláš je hotový, keď je mäso mäkké a zemiaky sú uvarené, dokonca jemne rozvarené. Ak treba, dochuťte ho soľou a korením, pridajte čerstvý majorán a zvyšnú polovicu cesnaku.

 krok

Pripravte čili lečo: Papričky dôkladne očistite, odstráňte semienka a nakrájajte na tenké pásiky. Rovnako nakrájajte červenú cibuľu. Paradajky rozkrojte na štvrtiny, z každej odstráňte semiačka a tiež ich nakrájajte na jemné pásiky. Na horúcej panvici narýchlo osmažte cibuľu s čili, pridajte prelisovaný cesnak a paradajky. Tie len krátko prehrejte.

 krok

Guláš podávajte s čili lečom a dobrým chlebom.

Kategórie