Postup

 krok

Pripravte cesto: Všetky suroviny spracujte, zabaľte do fólie a odložte do chladničky aspoň na 30 minút. Tortovú formu (s priemerom 20 cm) vymažte maslom a vysypte múkou. Cesto rozvaľkajte a uložte na dno formy. Utlačte ho, aby bolo aj na jej bokoch. Popichajte vidličkou a opäť dajte do chladničky aspoň na 30 minút.

 krok

Cesto prikryte papierom na pečenie a posypte napríklad sušenou fazuľou (aby sa neodúvalo). Pečte v rúre vyhriatej na 190 °C asi 15 minút. Potom vyberte papier a pečte ešte 10 minút. Upečený korpus nechajte dobre vychladnúť.

 krok

Urobte bielu panna cottu: Plátky želatíny namočte na 10 minút do studenej vody. Smotanu zmiešajte s mliekom, cukrom a nalámte do nej čokoládu. Zahrejte, aby sa čokoláda roztopila, ale nevarte. Pridajte vanilkový extrakt a vyžmýkanú želatínu. Dobre vymiešajte. Vychladnutú, mierne tuhnúcu zmes vylejte na korpus a dajte stuhnúť do chladničky.

 krok

 Spravte jahodovú glazúru: Želatínové plátky namočte do studenej vody. Jahody očistite a pokrájajte na menšie kúsky. Zasypte ich cukrom, pridajte citrónovú šťavu. Povarte na miernom ohni. Keď sú jahody zmäknuté, prepasírujte ich cez husté sitko, aby ste odstránili jadierka. Do teplej zmesi zamiešajte vyžmýkané želatínové plátky a dobre rozmiešajte. Na korpus s panna cottou nalejte ochladenú, mierne tuhnúcu glazúru. Koláč dajte stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ho ozdobte celými jahodami.