Postup

 krok

Urobte cesto: Do robota dajte múku, maslo, lyžičku cukru, štipku soli a rozmixujte na mrveničku. Pridajte žĺtok, vodu a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte chladiť aspoň na hodinu.

 krok

Cesto vyvaľkajte, vyložte ním formu s priemerom 24 cm a dajte opäť do chladničky.

 krok

Zatiaľ umyte sladké zemiaky a prerežte ich na polovicu. Reznou stranou ich rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 200 °C. Upečené zemiaky vydlabte zo šupky a nechajte vychladnúť.

 krok

Do mixéra dajte zemiaky, cukor, vanilkový extrakt, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, štipku soli, vajcia, kondenzované mlieko a všetko spolu rozmixujte, aby vznikla hladká hmota. Potom ju nalejte na vychladnuté cesto a pečte pri 190 °C 40-45 minút. Koláč nechajte vychladnúť a podávajte s vyšľahanou šľahačkou.