Postup

 krok

Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou. Rúru vyhrejeme na 160 °C. 

 krok

Žĺtky s cukrom za postupného pridávania rumu vyšľaháme do peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Potom po častiach pridáme múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Nakoniec vmiešame čokoládové guľôčky.

 krok

Piškótové cesto nalejeme do pripravenej formy. Vo vyhriatej rúre pečieme 25 až 30 minút. 

 krok

Upečenú bábovku necháme trocha vychladnúť. Potom ju vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. 

 krok

Na sirup rozpustíme cukor vo vode, pridáme rum a chvíľu povaríme. Bábovku polejeme cukrovým sirupom a hneď posypeme práškovým cukrom. 

 krok

Podávame so smotanovým krémom: kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom.